Myra

Startpagina

Observaties

Myra bij Paul de Leeuw

Myra's zangexamen

Myra's dagboek

Wandelbelevenissen

Poes Saartje's dood

Contact met Myra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eduard

 

Vakanties

Schaken

Vader Dame wordt 80

Huis Den Haag

Stompetoren

60-jarig huwelijk

Contact met Eduard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myra Ronner & Eduard Dame

 

Canadareis

Van 23 juli tot en met 23 augustus 2006 zijn wij op vakantie geweest naar Canada.
In de eerste week zaten we in Toronto en omstreken. Ik (Myra) heb 1974/1975 in een klein jaartje in een voorstad van Toronto gewoond, en wilde graag nog eens terug naar de plaatsen van toen, en die ook aan Eduard laten zien. We zijn ook naar de Niagara Falls geweest, en hebben familie bezocht die daar in de buurt woont (Maarten en Wilma Hagt). Bij hen ontmoetten we ook Betty en Herman Vanderburg, bij wie ik toentertijd woonde (zij wonen nu in Calgary). Het fotoverslag van deel 1 van onze vakantie vind je hier.

Vervolgens vlogen we van Toronto naar Calgary, een kleine 4000 km westwaarts. Vandaar gingen we met een camper trekken door de Rocky Mountains. Een beeldverslag vind je hier.

We hebben in totaal ruim twee weken met de camper gereisd, totdat we in Vancouver aankwamen. Daar leverden we de camper weer in en verbleven vervolgens in een appartement op het Downtown-eiland in Vancouver. Het fotoverslag hiervan vind je hier.

Op 22 augustus ving de reis naar huis aan. Helaas moesten we via Heathrow, en dat betekende dat we onderworpen werden aan de nieuwe, strengere veiligheidseisen die na 10 augustus van kracht zijn geworden voor vliegverkeer naar, van en via Londen. Dus: één stuks handbagage, en daarin geen vloeistoffen of gels o.i.d.Het kwam mij allemaal een tikje overdreven voor, en ik besloot het systeem eens op de proef te stellen: zou ik België bereiken met een tubetje handcrème bij me?? In Vancouver werden we grondig gefouilleerd (Eduard dreigde zelfs twee keer betast te worden, maar kon dat na enige stennismakerij nog net voorkomen), onze handbagage werd doorzocht, de laptop moest open, schoenen en vesten uit en apart op de band, zakken worden geleegd. Mijn tubetje handcrème, in de zak van mijn vest, werd niet gevonden. Op Heathrow werden we bij aankomst opnieuw gecontroleerd en gefouilleerd, opnieuw schoenen en vesten uit en gescand. Weer is de handcrème niet gevonden.
Bij het inchecken op de doorvlucht naar Zaventem werden we opnieuw gecontroleerd, en ook deze keer is de verboden tube andcrème niet gevonden.

Misschien was het handiger geweest om het in één keer goed te doen, dan drie keer halfslachtig. De terrorist met explosieve spulletjes komt hier geheid door!

 

P.s. De camper is ons niet zo best bevallen, of liever gezegd: de maatschappij die de camper verhuurde (Alldrive).