Myra

Startpagina

Observaties

Myra bij Paul de Leeuw

Myra's zangexamen

Myra's dagboek

Wandelbelevenissen

Poes Saartje's dood

Contact met Myra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eduard

 

Vakanties

Schaken

Vader Dame wordt 80

Huis Den Haag

Stompetoren

60-jarig huwelijk

Contact met Eduard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myra Ronner & Eduard Dame

Saartje

Saartje’s vermoedelijke geboortedatum is 12 juli 2004. Enkele weken later kwam zij bij ons wonen. Voor de Delhaize supermarkt in Overijse waar Eduard op een zaterdagmiddag boodschappen deed, stond een moeder met dochter met een hele grote kartonnen doos met daarin enkele jonge  poesjes. Saartje viel op vanwege haar grote oren. Myra was het ook direct eens met de komst van Saartje en binnen mum van tijd was ze helemaal gewend. Alleen Marina – inmiddels – 18 jaar oud – was het er niet helemaal mee eens en bleef narrig buiten; totdat ze eieren voor haar geld koos.

Saartje werd al in haar eerste jaar zwanger. De vader was de grote kater van iets hogerop de Mouflonlaan. Vier kittens werden geboren. Eerst Nestor, nummer twee overleed kort na de bevalling, daarna kwam Roosje (die bij ons bleef) en tot slot Poema (wellicht andere vader, want helemaal zwart en veel kleiner).

Saartje was in die tijd nogal uithuizig, maar keerde altijd weer terug naar ons warme en veilige huis. Gelukkig hadden we haar gesteriliseerd! Ze  ging daarna door het leven als “gesneden kattin” en was kerngezond.

Opmerkelijk was verder het bezit van het “slobber-gen”. Geen gootsteen of wasbak was veilig voor Saartje; de kraan moest en zou open om de vermeende dorst te lessen. Roosje deed gezellig mee.

Saartje’s favoriete hangplek was in het druivenrekje onder de overkapping van het terras. Van daaruit had ze een prima overzicht terwijl zijzelf nauwelijks zichtbaar was. Als je aan de tuintafel zat, direct onder de druiven, kon ze je verrassen door zich plotsklaps op de tafel te laten ploffen.

Op 26 maart 2009 verhuisde Saartje met ons mee naar Den Haag. Dat was wel even wennen, want  huis en tuin waren veel kleiner. Maar eenmaal gewend was Saartje best gelukkig, ook al zou zij – als dat zou bestaan voor poezen – best wel heimwee kunnen hebben gehad naar Overijse.

In het voorjaar van 2011 kreeg Saartje een blaasontsteking die verholpen werd met een antibioticumkuur. Daarna was ze weer helemaal de oude. Ook toen Henk en Martha Leeuwestein oppasten tijdens onze vakantie in Sicilië in oktober 2011 was er niets aan de hand. Maar dinsdag 1 november 2011 was Saartje weer zichtbaar ziek. De dierenarts dacht haar beter te kunnen genezen wanneer Saartje bij hem zou overnachten. Nu was het nierfalen en deze keer sloegen de antibiotica niet aan. Vrijdag 4 november 2011 werden we verzocht snel naar het Thorbeckeplein te komen, maar toen we aankwamen was Saartje al overleden. Arme poes, zo hadden wij geen afscheid willen nemen van onze eigenwijze, kleine, bijzondere en lieve huisgenote.

Klik hier voor de mooiste foto's van onze Saar.